Cinthia

wie is cinthia

 

Mijn naam is Cinthia Kroese geboren op 26 april 1988  in een dorp vlakbij Groningen. Als klein meisje hield ik erg van buiten spelen, hutten bouwen in het bos, knutselen aan de keukentafel of zorgde ik voor mijn poppen. Maar vond ik het ook heerlijk om gek te doen, te springen op de bank en gillend door het huis te rennen. Als ik me veilig voelde in mijn omgeving, dan uitte zich dat ook in krachtig en met een sterke wil! Maar veelal buitenshuis was ik verlegen, gevoelig, rustig, zorgzaam en keek ik veelal de kat uit de boom. 

Net als jij heb ik een verscheidenheid aan rollen o.a. moeder, partner, (schoon)dochter, coach, vriendin, (schoon)zus, buurvrouw, studiegenoot & kindervriendin. Ik hou heel erg van één op één contact, verbinden met mens en dier, spelen & ontdekken, lachen, gekke dansjes doen, diepgaande gesprekken, hardlopen, essentiële oliën, wandelen, energetisch werk, lekker eten, knuffelen, tijd voor mezelf zijn en heb een grote liefde voor natuur, water en bergen.

Maar ook ik heb dingen die ik niet leuk aan mezelf vind, zoals wanneer ik boos ben, schreeuw of sla met de deuren, mijn ongeduld, controle houden, onzekerheid, mijn drammerige kant en chagrijnige buien. Maar hé thats also me.. en dat is ook oke, dat mag er ook zijn. Al kan ik daar steeds beter naar kijken, groei ik daar ook in en ontdek ik dat het anders kan.

Mijn levenspad

Als klein meisje werd ik omschreven als een zo zorgzaam, rustig en gevoelig kind. Ik voelde haarfijn aan wat mijn omgeving nodig had en sloot hier al heel gauw op aan. Ik was het brave en soms onzichtbare meisje.
In de jaren na de basisschool en een aantal pittige gebeurtenissen verder, ontwikkelde zich pleasegedrag, stelde ik de ander centraal in plaats van mezelf. Hierdoor leerde ik mezelf aan, om er vooral voor een ander te zijn. In de jaren die volgde verloor ik mezelf, mijn kwaliteiten en talenten langzaam verder uit het oog. 

Na mijn diploma te hebben behaald als pedagogisch medewerker koos ik ervoor om verder te studeren. Na het behalen van mijn HBO verpleegkunde diploma ben ik als wijkverpleegkundige aan het werk gegaan bij Icare thuiszorg. Toch voelde ik ergens een wringend gevoel, Cinthia dit is het niet. Maar dat gevoel heb ik toch jaren weten weg te stoppen. Dankbaar voor de mooie momenten en ervaringen die ik heb opgedaan!

Kort na het behalen van mijn HBO-V, werd ik onverwachts zwanger van onze oudste zoon Jorn. In 2013 werd ik moeder en mocht ik het ouderschap gaan ontdekken. Het moeder zijn viel me ontzettend zwaar. Ik had het veel rooskleuriger verwacht. De eerste 2 jaren voelden als door de modder heen baggeren! Ik voelde me veelal moe en futloos, ik zonderde me steeds vaker af, vermeed zoveel mogelijk sociale contacten en zat gewoon weg niet lekker in mijn vel. Ik voelde me regelmatig overspoeld door emoties en gevoelens van afwijzing en eenzaamheid. Ergens voelde ik dit kan echt anders, maar hoe dan? Tot dat ik de stap zette om echt voor mezelf te kiezen, een weg van mooie cursussen in persoonlijk ontwikkeling. Tot dat ik in een coachingstraject stapte en al snel werd duidelijk, het kan ook echt anders. Per direct heb ik mijn baan opgezegd en ben ik in het avontuur van het ondernemen gestapt.   

Tijdens het coachingtraject en de periode daarna deed ik veel inzichten op, gaf meer aandacht aan emoties en wat mijn gevoel me nou eigenlijk te vertellen had. Ik leerde steeds beter omgaan met mijn hoog sensitieve kant en het te accepteren, die kant die ik eigenlijk heel lang heb afgewezen.

Mede dankzij de magie van kindercoaching ontdekte ik die steeds meer die speelse, krachtige en enthousiaste kant van mezelf. Het mag er weer zijn. Want ik ben een krachtige, liefdevolle, speelse en sprankelde vrouw! 
Een eyeopener was dan ook om te ontdekken, dat toen ik in mezelf ging investeren en groeide in mijn persoonlijke ontwikkeling er zoveel veranderde in positieve zin, niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn gezin en omgeving.
Het werd mij steeds duidelijker, ik wil er zijn voor kinderen, jongeren en ouders, zodat kinderen en ‘stiekem hun ouders’ ook weer kind kunnen zijn. Mogen spelen en ontdekken naar dat wat er in hun leeft en speelt. 

En zo werd in 2022 liefdevol verbinden geboren! 

Ik kijk dan ook met liefde mee over de schouders van jou/jullie en je kind. 

In liefdevolle verbinding 

Cinthia