liefdevol verbinden
kind en oudercoaching, coaching

kijken naar een probleem als een uitdaging.

heart, draw, drawing-791047.jpg

Kind & oudercoaching.

Het ideale plaatje je kind dat enthousiast, speels door het leven danst. Hoeveel liefde je ook geeft en je best doet.  Je ziet dat je kind tegenwind ervaart, jij banjert maar door en vindt misschien dat je het zelf moet oplossen. Hoe moedig is het om toe te geven dat je deze tegenwind, die inmiddels misschien een storm is geworden niet meer alleen aankunt. Nu voel je dat dit toch het moment is om hulp in te schakelen. Niet iedereen durft dat. Als je kind niet in lekker zijn vel zit doet dit niet alleen iets met het kind, maar ook met jou als ouder.

Herken jij je kind in het volgende?

♥  Voelt zich vaak verdrietig of eenzaam.
♥ Veel boos of woedeaanvallen.
♥ Onzeker of verlegen.
♥ (Faal)angstig. 
♥ Slecht eten.
♥ Bed plassen en/of slecht slapen .
♥ Niet met plezier naar school gaan.
♥ (Hoog)gevoelig.
♥ Pest of wordt gepest.
♥ Kan moeilijk omgaan met scheiding, overlijden of ziekte. 
♥ Piekeren. 

Hoe zou het zijn als ik met jullie mee kijk en we samen op ontdekkingstocht gaan naar dat wat aandacht vraagt. Kijken naar mogelijkheden in plaats van ‘problemen’. Naar de kwaliteiten van jullie unieke kind en jij als ouder. In deze tijd staat voor kinderen, jongeren en volwassenen het denken centraal. Tijdens het coachen richt ik me dan ook graag op het voelen, ontdekken en samen ervaren. 

Hoe zou het zijn al die tegenwind of storm, gewoon wind mee mag worden of misschien wel een heerlijke zomerse bries. Dat jullie samen weer verder kunnen. Want als het goed gaat met jullie en het stroomt weer fijn, heeft dat positieve invloed niet alleen op je kind, gezin maar ook op zoveel meer.

Gaan we samen op avontuur?

child, kid, play-865116.jpg
hand, happens, smudge-845269.jpg
kid, dandelion, blow-546207.jpg

Werkwijze

Ieder mens klein en groot is uniek. Elk kind heeft iets anders te vertellen. Elk kind is een unieke mix van aanleg, temperament, karakter, levenservaring en ontwikkeling, het maakt hem of haar tot wie hij of zij is.  Een ‘losse’ coachsessie of een traject is daarom uniek, ik kijk naar dat wat zich aandient en er nodig is. 

Tijdens coaching maak ik gebruik van passende spel of creatieve binnen- en of buitenactiviteiten, zoals kleien, bakken, tekenen, dansen en muziek maken. Ik vind het fijn om van de elementen uit de natuur gebruik te maken zoals, lucht, water, vuur en aarde. Deze aspecten hebben een functie in de wereld, in de natuur en in het leven. Als alle elementen in balans zijn, leven we in harmonie. Letterlijk en figuurlijk. De natuur bevat vaak al deze elementen en daarom vind ik het ook zo fijn om tijdens het coachen te verbinden met de natuur.  Via creatieve expressie, jezelf mogen laten zien en zijn. Want dan gaat de energie stromen, die unieke eigenheid. 

Ik ben er graag voor jullie kind en jou als ouder, wanneer jullie er even niet meer uitkomen. Bij jonge kinderen werk ik voornamelijk via de ouders. Vanaf 8/9 jaar coach ik kinderen in mijn praktijk vaak wel in combinatie met ouders. Een kind is uniek, maar groeit altijd op in een gezinssysteem /familiesysteem. Het gezin is de basis van waaruit een kind opgroeit, het coachen van een kind gaat daarom altijd samen met ouders. Hoe de coaching verloopt kan dus heel verschillend zijn. Coachsessie kunnen er als volgt uitzien,  kind en ouder samen, alleen voor het kind of een sessie voor ouder(s) individueel of samen. 

Na een eerste gratis telefonische kennismaking en wederzijds instemmen, zullen we een ontmoetingsgesprek inplannen. We ontmoeten elkaar bij mij of bij jullie thuis. Tijdens dit gesprek bespreken we dingen die belangrijk zijn, de uitdaging(en) en vooral het verlangen waar zouden jullie naar toe willen. Voelt het voor allen goed, dan stemmen we af hoe het vervolg eruit gaat zien. 

Mocht de uitdaging wat complexer zijn dan is het fijn om voor een traject te kiezen. Hierbij loop ik een langere periode mee en kunnen zowel jullie als ouder en jullie kind coaching ontvangen. 

—————————————————————–
Coaching individueel 
Op zoek naar coaching voor meer inzichten of helderheid, maar (nog) geen ouder voel je zeker welkom om contact met me op te nemen. 


Voel je welkom, ik kijk met liefde met je mee! 
Vul onderstaand contactformulier in en ik neem binnen 3 werkdagen contact met je op. 

ReviewS

Cinthia geeft je bij binnenkomst gelijk een heel rustig gevoel, heel warm, iemand waar ik mijn verhaal bij neerleg. Door de juiste vragen te stellen heeft ze met mij meegedacht en ben ik zo tot een voor mij juiste oplossing gekomen. Een heel fijne coaching en raad het iedereen zeker aan, om Cinthia even met je mee te laten kijken/wandelen als je ergens vastloopt.

Saskia 

Cinthia weet zich op liefdevolle wijze met je te verbinden, wat maakt dat ik me al snel vertrouwd voelde bij haar om alles te delen wat opkomt, zowel het mooie als het minder mooie, ze kijkt zonder oordeel. Dat is prettig en voelt veilig. Ze speelt, is in beweging en geniet van dat wat ze doet, daardoor voel je automatisch een bepaalde lichtheid bij haar. Cinthia ziet je helemaal en weet dankzij haar intuïtie, én met de vragen die ze stelt, feilloos in te haken op daar waar voor jou de blinde vlek of de angel zit. Na coachsessies met Cinthia heb ik altijd weer zoveel inzichten waar ik mee verder kan, ze helpt me groeien, telkens weer.

Lotte Schiphorst

Mijn dochter (10 jaar) heeft een paar leuke sessies mogen doen bij Cinthia. Ze had moeite met in slaap komen en zag enorm op tegen logeren en het schoolkamp. Ze heeft de sessies altijd als heel leuk ervaren en was vol trots toen ook het slapen beter ging en zelfs het schoolkamp zonder problemen is gelukt. Super bedankt Cinthia voor de fijne begeleiding.

Evelien Postma

Intresse? Nieuwsgierig?
Vul het onderstaande contactformulier in